tiistai 17. kesäkuuta 2014

Särkisalo ja Lounais-Suomi

Pitkän aikaa oli tehnyt mieli lähteä katsomaan Suomen etelärannikkoa keväällä. Oli tiedossa, että ainakin merilintuja voisi nähdä ja vaikka retki olikin aikaisin keväällä, ehkä jotain mukavia kasvejakin sattuisi matkalle. Kaveriporukalla suunnistimme perinteiselle keväiselle turneelle huhtikuun puolessa välissä. 

Majoituskohteeksi valikoitui Särkisalo. Mökki oli iso ja viihtyisä ja aivan meren rannalla http://www.huvila.net/1753/ Siitä oli kätevä tehdä päiväretkiä Kemiöön, Saloon ja Hankoon, missä kaikissa kävimme reissun aikana. Ja laskea tietysti laituripinnoja, sillä lintuliikenne oli vilkasta lähellä sijaitsevien lintusaarien ansiosta.Tuli pitkästä aikaa harjoiteltua myös lintujen lentokuvien ottamista :)

Lintulajeja saatiin kasaan 94. Itselle mukavia lajeja olivat räyskä, kangaskiuru ja haahka jotka harvoin, jos koskaan, piipahtavat sisäsuomessa. Kasvilajeja ei laskettu, mutta ehdoton ykkönen oli kuitenkin seinaraunioisen bongaus. Myös kevätkynsimöt kukkivat runsaana Kemiön satamassa ja niitäkään ei meiltäpäin löydy.

Laiturilla staijausta

Aamut olivat komeita, sillä meri oli kylmä ja päivät lämpimiä

Kalalokki

Merihanhet lensivät joka aamu ja ilta rannan editse
Merilokki

Viereinen lintusaari. Poimuttuneet kalliot ovat hienoja
.


Kyhmyjoutsen

Staijausta

Aamulla

Isokoskelo

Valkoisia sinivuokkoja tien vieressä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti